Kennisbank Groenblauw

Als je je omgeving klimaatbestendig gaat inrichten, kun je kiezen uit verschillende adaptatiemaatregelen. Hoe weet je nu welke maatregel waar het beste werkt en waar je rekening mee moet houden? De Kennisbank Groenblauw kan je op weg helpen als je meer wilt weten over de effectiviteit van maatregelen. Hier staan samenvattingen en highlights van wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van adaptatiemaatregelen. Ook kun je per maatregel lezen wat er bekend is over de effectiviteit ervan. En je vindt er verschillende voorbeelden van uitgevoerde maatregelen in de praktijk.

Voor wie?

De Kennisbank Groenblauw is bedoeld voor:

  • professionals, zowel vanuit de overheid als vanuit andere organisaties
  • docenten en studenten

Wat kun je ermee?

De kennisbank Groenblauw kan helpen om te bepalen welke adaptatiemaatregelen je ergens gaat nemen. Door je via deze kennisbank te verdiepen in onderzoeken en praktijkvoorbeelden over de effectiviteit van maatregelen, kun je tot een betere afweging komen.

Wie heeft het ontwikkeld?

De Kennisbank Groenblauw is ontwikkeld door Atelier Groenblauw, Deltares, Stichting CAS, Hogeschool van Amsterdam en Hanzehogeschool Groningen. Het onderzoeksprogramma NKWK Klimaatbestendige stad heeft deze kennisbank gefinancierd.

Publicatiedatum

november 2021