Dag van de Stad 2018

Datum
Plaats in agenda
Locatie
Wagenwerkplaats, Amersfoort
Omschrijving

Op de Dag van de Stad 2018 komen ruim 2.000 mensen bij elkaar die in Nederland werken aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s.

Je kiest uit 100 workshops en 200 sprekers in meer dan tien monumentale gebouwen op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Ieder gebouw heeft een eigen thema. Laat je inspireren door succesvolle voorbeelden en verhalen van toonaangevende sprekers en jong toptalent. Doe mee met de vele workshops van creatieve trainingen, debatten tot ontwerpateliers. Geniet van het straattheater en ‘the best of’ van de Innovatie Expo en de Dutch Design Week. Of ga te voet, per fiets en/of per boot mee naar de meest innovatieve stedelijke ontwikkelingsprojecten in en rond Amersfoort.

De Dag van de Stad 2018 staat in het teken van ‘de stad in balans’. Alles staat in relatie met elkaar. ‘Druk’ bestaat in relatie tot ‘rustig’. ‘Innoveren’ in relatie tot ‘conserveren.’ ‘Bewoner’ in relatie tot ‘bezoeker’. Op de Dag van de Stad gaan we op zoek naar balans als drijvende kracht achter vitale steden.

Duurzame stad en Veerkrachtige stad zijn twee van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de Dag van de Stad 2018.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de Dag van de Stad