Deltacongres 2018 in Zwolle

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.15 tot uur
Locatie
De IJsselhallen in Zwolle
Omschrijving

Het Nationaal Deltacongres vindt plaats op donderdag 1 november 2018 in de IJsselhallen in Zwolle. Vanaf 9.15 uur staan de deuren open om de deltacommunity te ontvangen. De plenaire opening start om 10.30 uur. Het negende Deltacongres wordt extra bijzonder.

Belangrijk thema is het tijdig aanpassen van Nederland aan klimaatverandering. Hoe bereiden we ons met het Deltaprogramma voor op een toekomst waarin een forse storm zoals begin dit jaar, de piekbuien in het voorjaar en de droogte in de zomer vaker voor kunnen komen? Hoe spelen we adaptief in op nieuwe ontwikkelingen en blijven we tegelijkertijd voortvarend verder werken aan de opgaven voor waterveiligheid, waterbeschikbaarheid en ruimtelijke adaptatie? Wat doen we in de nabije en verre toekomst met signalen van een mogelijk versnelde zeespiegelstijging?

Sprekers zijn onder andere de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen, architect Reinier de Graaf, partner van het Office for Metropolitan Architecture (OMA), en journalist en auteur Tracy Metz.

’s Middags kunt u deelnemen aan parallelsessies over zeespiegelstijging, de toekomst van het riviersysteem, omgevingsvisies en het Deltaprogramma, over zoetwater en ruimtelijke adaptie en over de stap van stresstest naar risicodialoog. In de bijgesloten programmaflyer (pdf, 379 kB) leest u meer over de parallelsessies.

De Deltaparade is de gehele dag de centrale ontmoetingsplek. Voor actuele informatie, innovaties en contacten kunt u hier terecht bij een van de stands van de gebieden en thema’s van het Deltaprogramma en aanverwante projecten en programma’s. Dit jaar zijn er maar liefst vier theaters waar korte presentaties, workshops en gesprekken zijn geprogrammeerd. Het programma kunt u lezen op http://deltacongres.deltacommissaris.nl.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot en met dinsdag 23 oktober 2018. Gebruik hiervoor uw persoonlijke code uit de uitnodiging. Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden via http://deltacongres.deltacommissaris.nl.