Klimaatadaptatieweek Groningen: Verklaringen IPCC-leden, ceremonie met Nobelprijswinnaars, Jongerenconferentie en Open University

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

De Klimaatadaptatieweek Groningen is een gratis online interactief festival, in aanloop naar de Climate Adaptation Summit (CAS) van wereldleiders op 25 januari 2021. Op dit festival houden meer dan 70 sprekers uit ruim 20 landen een presentatie over de huidige en toekomstige status van klimaatadaptatie. Op vrijdag 22 januari is er een indrukwekkend programma:

9:30 – 11:00
Live-evenement waar auteurs van IPPC-rapporten verklaringen afleggen over de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de gevolgen van klimaatverandering voor verschillende regio’s in de wereld.

13:00 – 14:00
Een ceremonie met Nobelprijswinnaars over de uitdagingen en oplossingen voor aanpassing aan klimaatverandering.

13:00 – 18:00 uur
Youth for Climate Adaptation Conference: conferentie over klimaatadaptatie voor en door jongeren van over de hele wereld.

13:00 – 18:00
Open University on Climate Adaptation organiseert een programma vol interactieve workshops, lezingen van docenten en hoogleraren uit Groningen,Q&A’s met live sprekers en digitale games over klimaatadaptatie.

Meer informatie

De evenementen zijn gratis en je kunt je hiervoor registeren. Meer informatie over het programma vind je op de website van Klimaatadaptatie Groningen.