NKWK Klimaatbestendige Stad │ Projectbezoek bedrijventerrein Euvelgunne Groningen

Datum
Plaats in agenda
Tijd
14.30 tot uur
Locatie
Online, via een webinar
Omschrijving

Veel bedrijventerreinen hebben te maken met hittestress en wateroverlast. De bedrijven zelf blijken belangrijke partners bij het zoeken naar oplossingen. Hoe zorg je voor een zo hoog mogelijke meerwaarde? Wat is er mogelijk en wat betekent dat voor de huidige en toekomstige bedrijventerreinen?

NKWK Klimaatbestendige Stad, Platform WOW, gemeente Groningen en de waterschappen Hunze en Aa’s en Noordzijlervest nodigen je uit voor een digitaal projectbezoek op bedrijventerrein Euvelgunne in Groningen. De ondernemers in Euvelgunne zijn nauw betrokken bij de aanpak van klimaatadaptieve oplossingen. Daarom bezoekt de projectentournee van NKWK Klimaatbestendige Stad dit bedrijventerrein.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Onder leiding van dagvoorzitter Femke Wolthuis vindt er een panelgesprek plaats over de samenwerking en ervaring van dit bijzondere project met Nico Borgman (parkmanager bedrijventerrein Zuid Oost – lid projectgroep), Jochem Bruggeman (operations manager PerkinElmer, het bedrijf waar als eerste maatregelen zijn genomen) en Anne Helbig (beleidsmedewerker gemeente Groningen, voorzitter projectgroep en mede-initiatiefnemer van het project).
  • Presentaties van Dries Jansma (gemeente Groningen), Carl Peter Goossens (Bouwnext) en Ingeborg Swart (stadsecoloog van Nijmegen) over het belang van de doelen op klimaatgebied).
  • Pitches van Machiel Bouwer (directeur verfhandel Olijnslager), Mireille Martens (Hogeschool Zeeland), Jochem Bruggeman (PerkinElmer), Johan Bel (Mijn Waterfabriek), Emiel Galetzka (Waterschap Huzne en Aa’s), Eddy Simmeren (directeur Salomons Metalen) en Tamara Ekamper (beleidsmedewerker Groen gemeente Groningen) over de genomen maatregelen rondom klimaatadaptatie en de effecten ervan.
  • Als afsluiting van het webinar vinden er pitches plaats van Thomas Braaksma (Sweco), Thuy Do (gemeente Rotterdam) en Klaas Hoomans over de vraag hoe je stedelijk gebied klimaatbestendig maakt. Robert Snep (onderzoeker Wageningen Environmental Research) spreekt over de kennisvragen die hier spelen.

Wat levert deze bijeenkomst je op?

  • Inspiratie en kennis over klimaatadaptieve oplossingen uit de praktijk op bedrijventerreinen.
  • Je kunt vragen stellen via een online chat-functie.
  • Je wordt betrokken bij online polls.
Meer informatie

Wil je meer weten over het programma? Kijk dan op de website.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan via dit formulier.