Congres ‘Natuur en water KAN in de stad’

Datum
Plaats in agenda
Tijd
15.30 tot uur
Locatie
Mauritskazerne, Ede
Doelgroep

Het Rijk en gemeenten, projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, bouwbedrijven, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, ecologen en groensector.

Omschrijving

Op dondermiddag 23 november organiseren het KAN Platform, het SIGS-netwerk (WUR) en Ecosysteem Stad-netwerk (WUR) samen het congres ‘Natuur en water KAN in de stad’. Dit congres is het vervolg op een succesvolle KAN bijeenkomst die KAN en WUR voor het eerst samen organiseerden op 6 juni. Enkele vragen voor dit tweede gezamenlijke congres zijn: hoe kun je woningen bouwen en tegelijkertijd het stedelijk gebied natuurinclusief en klimaatadaptief maken? Hoe ga je daarnaast slim om met het beschikbare water? Tot welke nieuwe groenblauwe concepten op gebouw- en gebiedsniveau leidt dat? En ook: is het mogelijk de gezondheid van de bewoners verbeteren door hun directe woonomgeving anders in te richten? Tijdens het congres zal Wageningen Universiteit & Research (WUR) nieuwe inzichten uit diverse onderzoeken met markt- en overheidspartijen presenteren in de vorm van praktische handvatten en richtlijnen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van NEPROM.

Aanmelden

Deelname aan het congres is gratis. Wil je je aanmelden? Dat kan ook via de website van NEPROM. Als er niet genoeg plaatsen zijn, dan hebben deelnemers aan KAN, SIGS en Ecosysteem Stad voorrang.