Kennis delen in de regio

Gepubliceerd 4 mei 2023

De NKWK-onderzoekslijn Klimaatbestendige Stad (NKWK-KBS) heeft in vier jaar tijd veel kennis, hulpmiddelen en tools opgeleverd. Hoe kun je daar zo goed mogelijk gebruik van maken? Die vraag staat in 2023 centraal tijdens een aantal regionale bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is in mei, voor de IJsselmeerregio.

De bijeenkomsten hebben als titel ‘Kennis in de Regio x Klimaatbestendige Stad’. NKWK-KBS organiseert ze samen met STOWA, Stichting RIONED en Samen Klimaatbestendig. Klimaatadaptatie-professionals delen er hun ervaringen met de kennisproducten en tools die tussen 2018 en 2022 zijn ontwikkeld. De regionale bijeenkomsten vormen de afsluiting van de onderzoekslijn Klimaatbestendige Stad.

Iedere bijeenkomst krijgt een invulling-op-maat, passend bij de regio waar de bijeenkomst plaatsvindt. Op 11 mei komen professionals uit Flevoland en het Noorderkwartier (de IJsselmeerregio) bij elkaar, in het gemeentehuis van Lelystad. Op 7 september is de regio Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden aan de beurt, gevolgd door de regio’s Noord (10 oktober), Midden (31 oktober), Zuid (16 november), Oost (7 december) en West (30 november). Meer informatie over programma's vind je in de evenementen-agenda.