Library
Zoeken in de index
Resultaten
Eigendommen van publieke en private partijen lopen risico door klimaatverandering. Dat leidt ook tot financiële risico’s voor de financiële instellingen bij wie die partijen klant zijn. Tegelijk spelen de diensten van financiële instellingen een belangrijke rol bij klimaatadaptatie. In die rol kunnen zij de risico’s door klimaatverandering verkleinen. Uit dit beeldverhaal blijkt dat er veel kansen liggen voor financiële instellingen en de overheid om samen te werken aan het klimaatbestendig maken van Nederland.
Om inzicht te krijgen in de koelbehoefte van woningen, heeft TAUW samen met verschillende woningbouwcorporaties, gemeenten en provincies een Hitte Belevingsonderzoek gehouden. Dit onderzoek bestaat uit een online enquête onder huurders van een aantal woningbouwcorporaties. De resultaten van de enquête geven inzicht in hoe bewoners hitte ervaren en wat ze ertegen doen. Het onderzoek laat zien dat oververhitting vraagt om een combinatie van maatregelen op gebieds-gebouw- en gebruikersniveau.
Dit rapport van Deltares is een achtergrondrapport bij de PBL-studie Nederland Later II. Deltares heeft in dit rapport de recente inzichten verzameld over de ernst van klimaatverandering en over mogelijke adaptatiemaatregelen. Deltares heeft bij de verschillende maatregelen gekeken naar de kosten, naar de vraag of ze haalbaar zijn en hoe effectief ze zijn. Het rapport richt zich op het landelijk gebied, het stedelijk gebied, het rivierengebied en de landelijke waterveiligheid.
In dit rapport laat Deltares zien hoe je Nature based Solutions kunt toepassen om rivieren bestendig te maken tegen overstromingen. Nature based Solutions maken gebruik van de natuurlijke eigenschappen van rivieren en rivierlandschappen. Op veel plekken in Nederland en Europa kan dat economisch aantrekkelijker zijn dan te kiezen voor traditionele technische oplossingen. In plaats van bijvoorbeeld dijken of kades aan te leggen om de koers van rivieren te beheersen, kun je er ook voor kiezen om de rivier ruimte te geven met behulp van uiterwaarden. Bij hoogwater kunnen deze uiterwaarden onderlopen.
Wat kunnen projectontwikkelaars, woningcorporaties en bouwbedrijven leren van natuurrijke woningbouwprojecten uit de jaren 1995 tot 2010? Om die vraag te beantwoorden hebben onderzoekers twaalf groene buurten in Nederland onderzocht. De resultaten van dit onderzoek vind je in het rapport Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden.
- previous pagina
- 1
- ...
- 16
- ...
- 48
- next pagina