Cursus: Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

Datum
t/m Plaats in agenda
Omschrijving

Is ons watersysteem voorbereid op "het nieuwe klimaat"? Hoe gaan we om met langdurige droogte en extreme buien? Kan het huidige watersysteem de onvoorspelbare, grote hoeveelheden (en tekorten) water tijdig genoeg verwerken? De sleutel van de aanpak ligt in de natuurlijke veerkracht van het watersysteem maar hoe maak je dit concreet.

In deze masterclass experimenteer je hoe natuur (ontwikkeling) een oplossing kan bieden bij klimaatadaptatie en hoogwaterbescherming. Je leert welke succesvolle functiecombinaties met natuur er zijn, wat de kritische stappen in een inrichtingsproces zijn en welke positieve effecten het uiteindelijk kan opleveren. Je ervaart ook om over grenzen heen te kijken, met nieuwe stakeholders aan de slag te gaan en om nieuwe oplossingen te bedenken.  Na het volgen van deze masterclass heb je inspiratie en zie je de (on)mogelijkheden van de natuur als instrument.

Kosten

€ 1.195,-

Meer informatie

Wil je weten wat je tijdens de lessen van de cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem kunt verwachten? Download hieronder het lesprogramma.

Lesrooster Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

Meer informatie over deze cursus is te vinden op de website van Wateropleidingen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Wateropleidingen