Samen Klimaatbestendig

Samen Klimaatbestendig is een netwerk voor en door professionele ‘Klimaatwerkers’ dat bezig is om Nederland weerbaar te maken tegen klimaatverandering. Dit doen wij op het gebied van wateroverlast, hitte, droogte en overstroming. Door praktijkervaring en kennis met elkaar te delen, komen we tot betere en snellere oplossingen. Hierdoor hoeven we niet overal het wiel opnieuw uit te vinden. Het team van Samen Klimaatbestendig vormt de basis van het netwerk en werkt aan de groei, de betrokkenheid en de activiteit in het netwerk.

Samen Klimaatbestendig
Foto: groeiend netwerk van Klimaatwerkers, Annelien Nijland

Aanvullend op de algemene nieuwsbrief klimaatadaptatie bundelt Samen Klimaatbestendig informatie voor specifieke doelgroepen. Zo kunnen we nóg beter inspelen op de behoeften van bijvoorbeeld beleidsmakers binnen gemeentelijke afdelingen of bij woningcorporaties, verzekeraars, GGD’s en vastgoedontwikkelaars. Interesse in een of meerdere onderwerpen? Meld je aan.

Waarom Samen Klimaatbestendig

Het klimaat verandert en extreem weer komt steeds vaker voor. Overheden, private en maatschappelijke organisaties houden zich meer en meer bezig met klimaatverandering. Dit levert een hoop nieuwe vragen op. Om versnippering tegen te gaan is het belangrijk dat we goed met elkaar samenwerken.

Hoe kan het team van Samen Klimaatbestendig jou helpen?

Afhankelijk van jouw vraag, is Samen Klimaatbestendig jouw:

  • Vraagbaak: We geven je direct antwoord of zetten jouw vraag door naar een deskundige.
  • Sparringpartner: In een persoonlijk gesprek diepen we samen jouw vraag uit. We bieden je handvatten zoals: voorbeelden, contactpersonen, informatiebronnen en strategische tips.
  • Verbinder: We brengen partijen bij elkaar binnen jouw regio of rondom een specifiek vraagstuk in een actieve werkvorm, zoals een sessie of een masterclass. Andere voorbeelden waarbij we kennis en ervaringen beschikbaar maken voor een grote groep zijn webinars en mini documentaires.
  • Podium: Wij zetten jouw initiatief of idee in de spotlights en zorgen voor landelijke aandacht.

Bekijk deze pagina om meer te lezen over de thema's waar we ons mee bezig houden.

Heb jij een vraag over het klimaatbestendig maken van Nederland? Samen Klimaatbestendig helpt jou zoeken naar het antwoord. Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl.

Samen Klimaatbestendig wordt mogelijk gemaakt in het kader van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie en de Nationale Adaptatiestrategie. Het platform wordt gefinancierd door de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en gefaciliteerd door STOWA.

Praat mee!

Heb jij interesse in voorbeelden, kennis en ervaringen van andere professionele ‘Klimaatwerkers’? Laat je inspireren en praat mee op LinkedIn.