Activiteiten

Samen Klimaatbestendig helpt je graag bij het vinden van een antwoord op jouw vraag over klimaatadaptatie. Naast dat je ons direct kan benaderen met jouw vragen, kan je ook deelnemen aan onze activiteiten, zoals themacafés, in gesprek met, lunchpraatjes en denktanks. Hieronder staan de activiteiten voor de aankomende periode en de hoofdpunten van eerdere activiteiten. Deze pagina zal steeds worden aangevuld. Deelname is altijd gratis.

Aankomende activiteiten

ADAPTATIETALK: Klimaatbestendige woningbouw. Wat zijn de (meer)kosten en wat adviseert de Deltacommissaris?

Datum en tijd: Maandag 11 oktober, 11.00u-12.00u
Locatie: MS Teams
Doelgroep: Beleidsmedewerkers van provincies, gemeenten en waterschappen op het gebied van bouwen en wonen en/of klimaatadaptatie, bouwbedrijven, ontwikkelaars, financiële instellingen, brancheorganisaties, koepelorganisaties
Omschrijving: In de komende jaren wordt er een flink aantal nieuwe woningen gebouwd in Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat deze nieuwbouw ook klimaatadaptief is? In het recente briefadvies van de Deltacommissaris staat dat we nu juiste investeringen moeten doen. Wat betekent dat voor het financiële plaatje? Sander van der Wal (Samen Klimaatbestendig) en Jeroen Rijsdijk (Arcadis) praten je hierover bij. Kom luisteren en stel je vraag aan deze experts!

Meer informatie: sander@samenklimaatbestendig.nl 
Inschrijven: Inschrijven is nodig en kan via deze website.

Hoofdpunten eerdere activiteiten

Klik op de onderstaande links en lees de hoofdpunten, tips of handvatten van eerdere activiteiten.

IN GESPREK MET: Gemeenten aan het woord: Klimaatadaptatie in uitvoering (10 september)

Bas Hoefeijzers van gemeente Breda en Philip ter Laak van gemeente Amersfoort gingen in gesprek over welke stappen zij zetten in de uitvoering om te komen tot een klimaatadaptieve stad. Download het verslag van deze activiteit (pdf, 1.5 MB).

LUNCHPRAAT: Nederland klimaatbestendiger maken: Welke rol spelen financiële instellingen? (13 september)

Meerdere sprekers, werkzaam bij verzekeraars, banken of investeerders, vertelden en gingen in gesprek over het in kaart brengen van risico’s, communiceren richting klanten en het inzetten van financiële prikkels. Ze gingen in op hun concrete praktijk uit het beeldverhaal Nederland klimaatbestendiger maken, welke rol spelen financiële instellingen. Download het verslag van deze activiteit (pdf, 1.6 MB).

Heb jij een vraag over het klimaatbestendig maken van Nederland? Samen Klimaatbestendig helpt jou zoeken naar het antwoord. Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl.