NKWK-KBS projectbezoek Amersfoort

Datum
Plaats in agenda
Locatie
Stadhuis Amersfoort (Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort)
Doelgroep

Het projectbezoek is bedoeld voor professionals die werken aan ruimtelijke adaptatie.

Omschrijving

Het zesde projectbezoek in de NKWK-KBS projectentournee vindt plaats in Amersfoort. De organisatie heeft een afwisselend programma samengesteld waarin u te weten komt hoe Amersfoort werk maakt van een klimaatbestendige stad. 

De ochtend begint in de raadzaal van Amersfoort met een welkom door Joke van Wensem (trekker NKWK-KBS) en een toelichting op het projectbezoek door Charles Rijsbosch (gemeente Amersfoort). Daarna brengen we een bezoek aan inspirerende projecten in Amersfoort. U kunt kiezen uit vier verschillende routes met onderstaande thema’s: Water in een middeleeuws stadshart, Klimaatbestendige pleinen, Amersfoort aan de Eem en Lessen uit het bouwen in andermans afwateringsgebied.

In de middag gaat u zelf aan de slag in verdiepende sessies waar kennisdeling centraal staat. U kunt deelnemen aan de volgende themasessies: Beleid, Ambitie & Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie; Bewoners aan zet; TRAP 2050: monitoren van voortgang klimaatadaptatie en Onderzoek naar klimaatbestendige stad.

Kosten

Deelname is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie en het programma kunt u kijken op de website www.waterenklimaat.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 20 november. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en in de week voorafgaand aan het projectbezoek ontvangt u de definitieve indeling voor het projectbezoek in de ochtend en voor de themasessies.