Ruimtelijke Adaptatie en Design on tour

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.00 tot uur
Locatie
Strijp S, Eindhoven
Omschrijving

We kennen ons toekomstbeeld: extremere buien, meer en langere perioden van droogte, toenemende gevolgen van hitte. Zuid Nederland bereidt zich voor op de toekomst en wil een koploper zijn in ruimtelijke adaptatie. Het is een regio met de ambitie om de gevolgen van klimaatverandering in kansen om te zetten!

Op zoek naar andere perspectieven

Een hele regio klimaatrobuust maken is veelomvattend, taai en ingewikkeld. Een issue dat alleen door samenwerking tussen overheden en de maatschappij kan worden aangepakt. Hoe gaan we dat doen? De huidige aanpak van overheden zal niet volstaan. Een ander perspectief is nodig. Dat nieuwe perspectief kan komen van designers. Waar overheden over het algemeen de neiging hebben om de opgave technisch te benaderen, openen designers een nieuwe dimensie. Namelijk die van beleving, emotie en gedrag. En als die twee werelden bij elkaar komen, ontstaan er slimme oplossingen voor de toekomst, die beter aansluiten bij de leefwereld van mensen. En die liggen misschien ook in andere hoeken dan waar wij nu zoeken.

Ze nodigen u uit

De organisatie nodigt u uit op deze bestuurlijke bijeenkomst, tijdens de Dutch Design Week. Samen gaat u ontdekken welke nieuwe perspectieven designers ontsluiten voor ruimtelijke adaptatie. U ontmoet een interessante mix van bestuurders van overheden, bedrijfsleven, designers en organisaties die te maken krijgen met klimaatadaptatie. De organisatie deelt graag de eerste inzichten met u uit het project "Design thinking en Ruimtelijke adaptatie" dat in april is gestart door een groot aantal partijen in Zuid Nederland. Bovendien nemen ze u mee over de Dutch Design Week en het World Design Event. Daar ligt een schat aan ideeën en inspiratie om te zien en te ervaren. Interessante sprekers nemen u mee in wat design thinking voor u en uw organisatie kan betekenen.

Kosten

Deelname is gratis, maar u dient zich wel aan te melden.

Meer informatie

Download de 'Save the Date (pdf, 284 kB)'.

Het programma is nog in voorbereiding en  informatie daarover volgt. Voor nu wordt u gevraagd om donderdag 26 oktober van 12.00 tot 17.00 te blokken in uw agenda.

Aanmelden

Indien u een uitnodiging wilt ontvangen met het aanmeldformulier dan kunt u een e-mail sturen naar designra@brabant.nl.