STOWA studiedag: Hoe ontstenen we de stad?

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
Multatulilaan 12, Culemborg
Omschrijving

Gemeenten en waterschappen zijn op zoek naar strategieën en tools om burgers te betrekken bij het klimaatbestendig inrichten van de stad. Een groot deel van het stedelijk gebied bestaat uit privé-tuinen. De verstening in bestaande wijken en in nieuwbouwwijken neemt alleen maar toe. Hoe keren we deze trend? Welke partners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen een bijdrage leveren aan het ontstenen van de stad?

Een aantal gemeentes waaronder Venray, Ede en Leiden lichten toe hoe ze burgers bij dit onderwerp betrekken, via verschillende strategieën. Ook de aanpak in Duitsland en België wordt toegelicht. Daarnaast is er op deze dag een markt waar verschillende initiatieven hun tools en strategieën presenteren. Na de lunch is er aandacht voor het onderzoek dat Deltares in 2016 heeft gedaan naar gedragsbeïnvloeding van tuinenbezitters, zodat ze hun tuinen en daken klimaatbestendiger gaan inrichten.

De studiedag vindt plaats in de ecowijk EVA-Lanxmeer in Culemborg. Naast de inspirerende presentaties en workshops kunt u aan de hand van een rondleiding in de praktijk bekijken hoe de integrale klimaatbestendige aanpak van deze wijk heeft uitgepakt.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Meer informatie

Meer informatie over het programma vindt u via de website van de STOWA

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de STOWA