Als delta is Nederland bijzonder kwetsbaar. Niet voor niets hebben we een Nationale Adaptatie Strategie en een Deltaprogramma. Maar zijn deze plannen wel voldoende om ons voor te bereiden op de mogelijkheid van klimaatverandering en zeespiegelstijgingen aan de bovenkant van het spectrum? Of moet Nederland nadenken over een plan B? Die vraag staat op 6 maart a.s. centraal tijdens deze debatavond in Utrecht.
De belangstelling voor klimaatverandering is groot. Aan de ene kant is na het klimaatakkoord van Parijs de hoop toegenomen dat het probleem eindelijk effectief wordt aangepakt. Tegelijkertijd zijn er twijfels of de snelheid waarin politieke plannen in daadwerkelijke emissiereducties worden omgezet wel voldoende is. Daar komt bij dat wetenschappers regelmatig wijzen op de mogelijkheid dat het klimaat en de zeespiegel wel eens sneller en meer zouden kunnen veranderen dan in “gemiddelde” scenario’s verondersteld.
De VVM organiseert op 6 maart 2018 een debatavond over de mogelijke behoefte aan een plan B. Caroline Katsman (TU Delft), Eric Schellekens (Arcadis) en Stef Meijs (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) gaan in op de vragen: Wat is de kans op worst case klimaatverandering? Hoe kunnen we ons hierop voorbereiden? Welke beleidsmogelijkheden zijn er? Onder leiding van Bart van den Hurk (KNMI) kunt u vervolgens over deze vragen met de sprekers en met elkaar in debat. De avond wordt georganiseerd door Rob Swart (WUR) en Ike van der Putte (van der Putte Environmental Consultancy)van de VVM Sectie Klimaat en Energie.
Meer informatie vind je op de website van VVM.