Excursie klimaatactieve stad Düsseldorf

Datum
Plaats in agenda
Tijd
08.30 tot uur
Locatie
Düsseldorf
Omschrijving

Düsseldorf is het bestuurlijke centrum van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en een van de groenste steden van Duitsland. De stad kenmerkt zich al sinds de achttiende eeuw door grote parken. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich zo’n 1500 hectare aan beschermd natuurgebied. De groene Rijnoever in het westen verbindt parken en de stad wordt in het oosten omzoomd door zo’n 2200 hectare aan groen- en bosgebieden.

Door een grote storm in juni 2014 heeft een groot deel van het bomenbestand schade geleden en is er een vervangingsplan gemaakt. Interessant is het eigen Handboek Bomen dat de stad heeft ontwikkeld en dat een inventarisatie bevat van klimaatbestendige bomen- en plantensoorten.

Maar naast professioneel groenbeheer voert deze stad ook een actie klimaat- en milieubeleid, met aandacht voor levenskwaliteit, hittestress en wateroverlast.

Deze excursie neemt u graag op 11 oktober mee naar Düsseldorf om te kijken hoe uw Duitse collega’s te werk gaan, ter inspiratie maar vooral om te kijken wat we van hen kunnen leren!

Dit leert u:

  • Hoe zet Düsseldorf de groene stad slim in voor citymarketing?
  • Hoe maakt Düsseldorf de stad met groen en blauw klimaatadaptief?
  • Hoe verbindt de gemeente Düsseldorf stad en parken met elkaar?
  • Hoe betrekt Düsseldorf haar bewoners bij de vergroeningsopgave?
  • Hoe ziet het bomenbeleid van Düsseldorf eruit (eigen Handboek Bomen en financiering)?
Kosten

De kosten zijn € 395,00 p.p. (ex. Btw.). Bij inschrijving van 2 personen ontvangt u € 100,00 korting.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Stadszaken.