Lezing over de leefomgeving bij extreem weer

Datum
Plaats in agenda
Tijd
20.00 tot uur
Locatie
Club Nine, Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Omschrijving

Ons klimaat verandert. Afgelopen zomer maakten we een uitzonderlijk lange droge periode mee. Half juli deed de temperatuur er een schepje bovenop en werd het ook nog eens zeer warm. In de toekomst moeten we rekening houden met meer piekbuien, perioden van droogte en extreem warme dagen. Kan de stad deze extreme weersomstandigheden aan?  De kwetsbare ondergrond van onze steden is niet langer een halszaak van alleen engineers.

Drie korte presentaties bieden perspectief in nieuwe mogelijkheden. Simon Verbeeck van LOLA Landscape Architects presenteert hoe de inrichting van de openbare ruimte in Utrecht Overvecht in 2050 ingericht kan worden doordat het klimaat verandert. Jeroen Schilder van MVSA Architects presenteert zijn ontwerp voor de tweede toren van het Wonderwoods project, het icoonproject van het Beurskwartier. Dit ambitieuze project combineert een verticaal park met hoogstedelijke verdichting. Als laatste presenteert Florian Boer van De Urbanisten. Hij werkt samen met ambtenaren van de Gemeente Leiden aan het integreren van klimaatrobuuste ontwerpoplossingen voor het handboek openbare ruimte.

Na iedere presentatie wordt er een gesprek gevoerd over welke manier ontwerpen bijdraagt aan de klimaatadaptieve stad.  En hoe wordt dit gerealiseerd? Samenwerken is van groot belang, zo blijkt, net zoals het delen van de juiste kennis. Zo kan klimaat ook bijdragen aan meer leefbaarheid.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Aorta.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Aorta.