Rotary Waterseminar 2018

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.15 tot uur
Locatie
Rijnwaterstraat 11, 3063HC Rotterdam
Omschrijving

Op zaterdag 7 april 2018 vindt het Rotary Waterseminar weer plaats. Deze keer in Rotterdam, de stad die internationaal bekend staat als voorbeeldstad op het gebied van innovatief watermanagement en de aanpak om klimaatbestendig te worden.

Het thema van dit jaar is dan ook: "OVER WATER, SANITATIE EN KLIMAATADAPTATIE". Niemand minder dan Henk Ovink, Special Envoy Water International, neemt u mee in de wereldwijde wateropgaven, waarin de klimaatverandering momenteel voor grote uitdagingen zorgt. Overstromingen, te veel water, te weinig water, te vies water en gebrekkige sanitatie… het is de klimaatverandering die zorgt voor extra stress en shocks wereldwijd. Het aanpassen aan de klimaatverandering, oftewel het investeren in klimaatadaptatie, wordt steeds urgenter. Sint-Maarten, Houston, Vietnam en vele andere gebeurtenissen drukken ons met de neus op de feiten. Het is goed om daar aandacht aan te besteden, want Rotary International heeft niet voor niets Water wereldwijd benoemd als topprioriteit.

Zorgen voor een duurzame leefomgeving is een belangrijke pijler van de 17 Sustainable Development Goals die de VN in 2015 heeft geratificeerd. Belangrijke doelen die in de komende 15 jaar moeten worden bereikt zijn ‘Clean Water and Sanitation’ maar ook ‘Climate Action’. Het gaat dus naast een duurzame toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen, ook om versterken van klimaatbestendigheid en het reduceren van waterschaarste.

Meer informatie

Meer informatie vind je via de website van Rotary.