Werkbezoek Global Climate Action Summit

Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
San Francisco, Verenigde Staten
Omschrijving

De Global Climate Action Summit (GCAS) wordt georganiseerd door de gouverneur van Californië, Jerry Brown. De conferentie bestaat uit een driedaags officieel programma, met daarnaast de gehele week zogenaamde affiliate events die georganiseerd worden door andere partijen.

Vanuit Nederland neemt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, deel. Het bezoek van de staatssecretaris dient om in en rond de conferentie de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van klimaatadaptatie, circulaire economie en slimme & duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen van overheden en het bedrijfsleven. Nederlandse bedrijven kunnen aansluiten bij de delegatie.

De Nederlandse overheid organiseert samen met Nederlandse bedrijven het event ‘Accelerating Local Climate Adaptation Worldwide’ tijdens het summit. Nederlandse bedrijven hebben een integrale klimaatadaptatiestrategie voor de San Francisco Bay ontwikkeld. Het evenement richt zich op de uitdagingen waar de San Francisco Bay Area voor staat op het gebied van klimaatverandering.

Kosten

Deelname is kosteloos, reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van het RVO.

Aanmelden

Als uw bedrijf past binnen het profiel voor dit werkbezoek, kun je jezelf aanmelden voor 20 augustus, via de website van het RVO. Het ministerie van Infrastructuur en Water beslist over deelname aan dit werkbezoek.