RIONEDdag 2019

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht
Omschrijving

Op donderdag 7 februari vindt de jaarlijkse RIONEDdag plaats. In het stedelijk waterbeheer zijn tal van actuele beleidsontwikkelingen. Denk aan klimaatverandering, stresstesten, waterkwaliteit, energietransitie, samenwerking tussen gemeenten en waterschap en digitalisering. Minister Cora van Nieuwenhuizen geeft haar visie en aandachtspunten.

Er vinden verschillende parallelsessies plaats, waaronder een sessie over de stresstest en wateroverlast. Gert Dekker (Ambient) praat bezoekers bij over de bedoeling, standaarden en eigen invulling van de stresstest. Martijn Schuit (gemeente Groningen) presenteert de Groningse aanpak van risicodialogen en zijn ervaringen. Risicodialogen zijn een vorm van bewonersparticipatie. Jolanda van Looij (BuurtGroenBedrijf Spijkerkwartier Arnhem) vertelt over het straatberaad. Dit combineert de burgerkracht van de buurt met de vakkennis van de gemeente.

Daarnaast zijn er sessies over de oogst van datadelen en linked data in de afvalwaterketen. Ook worden er plenaire presentaties gegeven over rioolinspectie nieuwe stijl en warmte/koudevoorziening en stedelijk waterbeheer.

Kosten

Begunstiger van stichting RIONED €198,-, niet-begunstiger €396,-

Meer informatie

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op de website van RIONEDdag.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Stichting RIONED.