Boekpresentatie Stad x klimaat – Het gebouw als watermachine

Datum
Plaats in agenda
Tijd
14.00 tot uur
Locatie
Livecast vanuit Pakhuis de Zwijger
Omschrijving

Op maandag 22 juni is de presentatie van het boek ‘Het gebouw als watermachine’. In het boek staan de resultaten van een ontwerpstudie naar de rol van gebouwen en de directe omgeving ervan in de klimaatopgave. De onderzoekers hebben onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de 2,2 miljoen sociale huurwoningen in Nederland klimaatbestendig te maken. In deze studie hebben ontwerpers, gemeenten, woningcorporaties en waterbouwkundig ingenieurs samengewerkt aan visies, integrale ontwerpen en stappenplannen voor klimaatbestendige gebouwen en hun directe omgeving.

Meteroloog Gerrit Hiemstra opent de uitzending. Daarna zal Fred Schoorl, directeur van Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), in gesprek gaan met Barbara Sluimers en Kasper Spaan. Barbara Sluimers is conceptontwikkelaar bij Ymere en Kasper Spaan is adviseur klimaatadaptatie en ruimtelijke ontwikkeling bij Waternet. Verder zijn er korte interviews met de ontwerpteams die bij de studie betrokken waren. De presentatie eindigt met een korte film.

Meer informatie

Meer informatie over de studie vind je op de website van BNA.

Aanmelden

Reserveren is niet verplicht, maar kan wel. Als je wilt, kun je via een link van Pakhuis de Zwijger alvast een online plek reserveren. Je krijgt dan 24 uur voor de start van het programma een mailtje met de link naar de livecast of Zoom webinar.