(afgelast) Nederlands Congres Volksgezondheid 2020 - Preventie is mensenwerk

Datum
Plaats in agenda
Tijd
08.45 tot uur
Locatie
Congrescentrum 1931, Den Bosch
Omschrijving

De wereld om ons heen verandert en dat heeft invloed op ons welzijn. Hoe zorgen we met de snelheid van alle veranderingen voor een eerlijke samenleving met aandacht voor de volksgezondheid? Tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) komen wetenschap, beleid en praktijk bij elkaar. Dit jaar is het onderwerp ‘Preventie is mensenwerk’. Vanaf 10.30 uur kun je deelnemen aan één van de vijf tracks, waaronder ‘Hét klimaat, jouw gezondheid’. Deze track bestaat uit drie sessies:

  1. NCVGZ University: het klimaat. In deze sessie spijkert weer- en klimaatvrouw Margot Ribberink je kennis over het klimaat bij en vertelt Harry van Boeschoten van Staatsbosbeheer over de relatie tussen groen en gezondheid.
  2. Klimaat en gezondheid in de omgevingswet. In deze sessie vertellen Hugo Backx van GGDGHOR Nederland en Jasperina Venema van Nature for Health over de mogelijkheden om groen en gezondheid lokaal te verankeren in de omgevingsvisie.
  3. Gezondheid ontmoet groen. In deze sessies vertellen verschillende mensen hoe ze op lokaal niveau groen en gezondheid al met elkaar verbinden. Tijdens deze sessie spreken ook mensen van Operatie Steenbreek, IVN, Ideate en de gemeente Arnhem.
Kosten

De kosten zijn € 225,- per deelnemer. Je hoeft hier geen btw over te betalen.  Ben je student? Dan krijg je korting en kost het € 113,- Mail ons dan na je inschrijving een kopie van je studentenkaart. De korting geldt niet voor PhD-studenten. Je kunt tot 1 april kosteloos annuleren.