Excursie klimaatadaptatie: blauwgroene daken

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.00 tot uur
Locatie
Kattenburgerstraat 5, Commandantswoning, gebouw 001, Amsterdam
Doelgroep

Medewerkers van woningcorporaties. Werk je voor een gemeente, waterschap of andere organisatie? Dan ben je welkom als je een collega meeneemt die bij een woningcorporatie werkt.

Omschrijving

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de Amsterdamse corporaties met blauwgroene daken? En wil je kennis en praktijkervaring uitwisselen over maatregelen die je als woningcorporatie kunt nemen om de gevolgen van extreem weer op te vangen? Meld je dan aan voor deze excursie. Tijdens de excursie breng je een bezoek aan verschillende klimaatadaptieve innovaties op het Marineterrein, zoals SmartRoof, koelende sportvelden en de Slimme Regenton. Daarnaast delen Amsterdam Rainproof, Waternet en de Amsterdamse corporaties hun ervaringen met blauwgroene daken. Ook krijg je een toelichting op de resultaten van de BNA Omtwerpstudie ‘Stad x klimaat – Het gebouw als watermachine’.

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig organiseren in 2020 zes excursies over woningcorporaties en klimaatadaptatie. De excursies gaan elk in op een ander thema, gekoppeld aan een mooi voorbeeldproject. Tijdens de excursies delen corporaties hun praktijkervaringen met klimaatadaptatie. En de betrokken gemeente, bewoners en andere stakeholders vertellen wat zij doen om zich aan te passen aan klimaatverandering.

Kosten

Deze excursie is gratis, dankzij een bijdrage van het ministerie van BZK en het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze excursie? Dan kun je mailen naar mboerbooms@zeelandnet.nl of bellen met 06 – 51 225 442.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 11 maart, via het inlogscherm van Aedes.nl. Let op: meld je op tijd aan, want er kunnen maximaal 60 mensen meedoen.