Hackathon de groene stad

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Mauritskazerne, Nieuw Kazernelaan 2 D41, Ede
Doelgroep

Mensen die hun kennis en creativiteit willen inzetten voor een groene, gezonde en duurzame stad. De organisatie zoekt een bont gezelschap van stadmakers, natuurexperts, onderzoekers, kunstenaars, stadsboeren, ontwerpers, techneuten, ondernemers, projectontwikkelaars en beleidsmakers.

Omschrijving

Welk groen maakt de stad klimaatbestendiger? Hoe vergroot je met groen de biodiversiteit? En wat als er in de ondergrond geen ruimte is voor groen? Als je de stad wilt vergroenen, levert dat veel vragen op. Om tot slimme oplossingen te komen, organiseert Waag deze Hackathon in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wat ga je doen tijdens de Hackathon?

Tijdens de Hackathon ga je twaalf uur lang met een interdisciplinair team aan de slag. Samen bedenk je ideeën om de stad te vergroenen, binnen één van de volgende thema’s:

  1. Bovengronds vergroenen met ondergronds ruimtegebrek;
  2. Met participatie meer biodiversiteit in de stad;
  3. Vasthouden van de waarde van groen in stedelijke planning;
  4. Met groen weerbaarder tegen de klimaatcrisis.

Welke begeleiding kun je verwachten?

Elk thema wordt begeleid door een coach en er zijn verschillende experts aanwezig om mee te denken. Je kunt daarnaast gebruikmaken van datasets, een datavisualisatie helpdesk en creation stations.

Waarom zou je meedoen?

De Hackathon bied je de kans om andere specialisten te leren kennen en van elkaar te leren. Bovendien kun je een prijs winnen! Voor het winnende idee is 20.000 euro subsidie beschikbaar. Met dat bedrag kan het winnende team zijn idee verder uitwerken.

Kosten

Je kunt gratis deelnemen aan de Hackathon. Ook de lunch en het diner zijn gratis.

Meer informatie

Meer over de Hackathon vind je op de website van Waag.

Aanmelden

Je kunt je individueel of als team aanmelden via deze website.