Nationaal Congres Bodemdaling

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Platform Slappe Bodem organiseert het Nationaal Congres Bodemdaling. Tijdens dit congres komen nationale opgaven, lopende initiatieven, praktijkervaringen en opinies uit diverse werkvelden aan bod. Er vinden live opnames plaats bij Fort Wierickerschans. Via een livestream kun je hierbij aanwezig zijn en deelnemen aan de discussies.

Van 10 tot 12 uur ’s ochtends is er een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman, onder meer over de complexe droogte- en wateropgave van ons land en het advies van de Raad voor de leefomgeving over bodemdaling in veengebieden. Onder de gasten bevinden zich Hilde Niezen, voorzitter van Platform Slappe Bodem, Deltacommissaris Peter Glas en Adri Bom-Lenstra, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland.

’s Middags kun je van 13 tot 16:30 uur meedoen aan deelsessies. Deze gaan onder meer over de laatste stand van zaken over het voorzien en juist interpreteren van geo-informatie en -data, over onderzoek naar de uitstoot van broeikasgassen uit veen en over actief grondwaterpeilbeheer. Daarnaast mag je zelf ook in beweging komen tijdens dit interactieve webinar, zowel letterlijk als figuurlijk.

Meer informatie

Meer informatie over het programma vind je op de website van Platform Slappe Bodem. Wil je je aanmelden? Doe dat dan voor 15 november via het aanmeldformulier op de website.