Neerslaginformatie voor berekenen wateroverlast

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Amersfoort, vlakbij treinstation. Er is veel plek om te parkeren.
Doelgroep

Medewerkers van waterschappen, gemeentes, Rijkswaterstaat,

Provincies en adviesbureaus, hydrologen, rioleurs, modelleurs en specialisten.

Omschrijving

Onlangs heeft de STOWA alle statistische kennis over extreme neerslag laten bijwerken in een aantal databases. Een belangrijke database is www.meteobase.nl. Het online archief van historische neerslag en verdamping in Nederland is ontwikkeld door HKV Lijn in Water en het KNMI.

Wil je helemaal op de hoogte zijn van de actuele neerslagstatistiek? En wil je inzicht in de theoretische achtergronden? Dan helpt deze cursus je op weg en leert je om de nieuwe neerslagstatistiek succesvol te gebruiken.

Onder de leiding van Ir. Hans Hakvoort van HKV Lijn in Water komt allerlei verschillende actuele neerslaginformatie aan bod. Je krijgt bijvoorbeeld de basisstatistiek voor het huidige en toekomstige klimaat, voor korte en lange periodes van regen, en voor stad en land. Ook leer je over de regionale verschillen in extreme neerslag en hoe je puntneerslag naar grotere gebieden kunt opschalen. En je verdiept je in de neerslagreeksen en neerslaggebeurtenissen. Die kun je gebruiken om stedelijke en landelijke watersystemen te toetsen.

Na de theorie ga je de statistiek zelf toepassen in oefeningen. Je krijgt dan ook alle gelegenheid om vragen te stellen over je eigen casus. Aan het eind van de cursus kun je de neerslagstatistiek toepassen voor je eigen situatie. En je kunt omgaan met alle kennis op www.meteobase.nl.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €595,- excl. btw. Deze prijs is inclusief alle materialen en catering.

Meer informatie

Als je vragen hebt kun je bellen naar 015-2784618. Je kunt je vragen ook stellen via dit formulier.

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden via deze website. Weet je nog niet zeker of je aan de cursus wilt deelnemen? Dan kun je ook vrijblijvend een plek reserveren via dit formulier.