Studiedag klimaatadaptief vastgoed 2020

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.30 tot uur
Locatie
New Babylon, Anna van Buerenplein 41a, 2595 DA Den Haag
Doelgroep

Gemeenten, provincies, waterschappen, corporaties, ontwikkelaars, taxateurs, makelaars, beleggers, stedenbouwkundigen en adviseurs die gericht zijn op klimaatadaptatie en het toekomstbestendig maken van steden, gebieden en vastgoedprojecten.

Omschrijving

Steeds meer gemeenten en waterschappen werken samen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Waar liggen de kansen? En hoe kun je daar als provincie, ontwikkelaar, corporatie of investeerder slim op inspelen? Daar gaat het over op de studiemiddag Klimaatadaptief Vastgoed. In het programma komen oplossingen aan bod voor bodemdaling, hitte, wateroverlast en zeespiegelstijging.

De middag wordt ingeleid door Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM. Tijdens het eerste deel gaat hij in gesprek met drie sprekers. Een van deze sprekers is Harry Boeschoten, programmadirecteur Groene Metropool Staatsbosbeheer, die laat zien hoe je klimaatadaptatie, vastgoedontwikkeling en natuur met elkaar kunt verenigen. Aan het woord komt ook Gilles Erkens, onderzoeker bij Deltares, die uitlegt wat klimaatadaptieve vastgoedkeuzes zijn bij bodemdaling. En Astrid de Wit, programmamanager Klimaatadaptie Provincie Zuid-Holland, laat zien op welke manier Zuid-Holland koploper is op het gebied van klimaatadaptief vastgoed. Een greep uit de andere sprekers: Eric-Jan Pleijster, oprichter van LOLA Landscape Architects, Johan Verlinde, programmamanager Rotterdams Weerwoord bij de gemeente Rotterdam, en Paolo Russo, internationaal expert op het gebied van bostorens, dé innovatieve vorm van binnenstedelijke ontwikkeling.

Kosten

De kosten van deze studiedag zijn € 599,- per deelnemer. Werk je voor de overheid, een woningcorporatie, een zorgverlener, in de retail of logistiek? Dan kun je je inschrijven voor een gereduceerd tarief van € 499,- (exclusief BTW).

Meer informatie

Wil je je meer weten, bijvoorbeeld over het programma? Kijk dan op de website van SPRYG.

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van SPRYG.