Webinar Nature Smart Cities & Cool Towns : jaarlijkse uitwisseling van ervaringen

Datum
Plaats in agenda
Tijd
14.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Wil je weten op welke manieren je een stad groen en hittebestendig kunt maken? Doe dan mee aan dit jaarlijkse evenement, waarin de partners van de projecten Interreg 2 Zeeën Nature Smart Cities en Cool Towns ervaringen uitwisselen. Deze twee projecten werken samen om Europese steden en dorpen te helpen klimaatbestendig te worden. Daarbij legt Nature Smart Cities de focus op vergroening en Cool Towns op het tegengaan van hitte:

  • Het Nature Smart Cities-project werkt aan de ontwikkeling van een innovatief bedrijfsmodel dat steden en gemeenten helpt om te kiezen voor groene infrastructuuroplossingen in plaats van meer traditionele, grijze benaderingen.
  • Het Cool Towns-project zoekt en ontwikkelt aantrekkelijke oplossingen om kleine en middelgrote steden aan te passen aan de effecten van de toenemende hitte. Dat gebeurt door middel van interventies in ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw in de publieke en private ruimte.

Het evenement vindt plaats in het Engels, omdat er vier landen bij de projecten betrokken zijn: Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie

Het programma en andere informatie over dit evenement vind je op de website van Cooltowns

Aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden via deze website. Na aanmelding krijg je een bevestiging met een link. Je krijgt een paar dagen voor de webinar ook nog een herinnering.