Digitale bijeenkomst ‘Hoogwater zomer 2021’

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Op 16 september staat tijdens een digitale bijeenkomst de vraag centraal wat we kunnen leren van onverwachte hoogwatercalamiteiten zoals de overstromingen van afgelopen zomer. Deze online bijeenkomst komt in plaats van de 18de Kennisdag Instandhouding Waterkeringen. De Kennisdag wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022.

In plaats van de Kennisdag komt er op donderdagochtend 16 september een aantrekkelijk alternatief online programma. Want waterbeheerders kunnen de gevolgen van de extreem hoge waterstanden deze zomer niet onbesproken laten. Deelnemers zijn welkom om samen kennis te delen en uit te wisselen.

Programma

Vanuit het Geofort in Herwijnen worden deelnemers digitaal meegenomen naar een van de drie locaties waar deze zomer onverwachte gebeurtenissen plaatsvonden:

Hoogwater langs de Maas, Limburg

André Smeets (dijkinspecteur bij Waterschap Limburg) vertelt je hoe hij de periode voor, tijdens en na het hoogwater langs de Maas heeft ervaren. Welke lessen heeft hij geleerd?

Tempelpolder in Reeuwijk

Paul Robijn (calamiteitencoördinator) en Casper de Lange (asset manager) werken allebei bij Hoogheemraadschap van Rijnland. Zij geven een beeld van wat er precies gebeurde bij het afschuiven van de veenkade in de Tempelpolder en hoe Rijnland ermee omgaat.

Hoenwaard bij Hattem

Reindert Stellingwerff en Arjan Verboom (beleidsadviseur en beheerder waterkeringen bij Waterschap Vallei en Veluwe) vertellen hun verhaal over het ontstaan van de bres, en hoe die gedicht is, in een zomerkade in de Hoenwaard bij Hattem.

Aanmelden

Had je je al aangemeld voor de Kennisdag? Je aanmelding wordt dan automatisch omgezet in een uitnodiging voor deze digitale bijeenkomst ‘Hoogwater zomer 2021. Wat kunnen we leren van een onverwachte gebeurtenis/calamiteit’. Binnenkort krijg je een digitale deelnamelink opgestuurd.

Wil je je nog aanmelden? Dat kan op deze website. Het is ook mogelijk om fysiek bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, maar er zijn maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Als je fysiek aanwezig wilt zijn, kun je een e-mail sturen aan Jet Gerssen op gerssen@stowa.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk een bericht terug of dat kan.