Masterclass Circulair en klimaatadaptief renoveren

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Online
Doelgroep

De masterclass is bedoeld voor corporatieprofessionals, maar is ook interessant voor ontwikkelaars, ontwerpers, adviesbureaus en beleidsmakers duurzaamheid van de gemeente.

Omschrijving

Platform 31 organiseert samen met C-creators een online masterclass waarin je stilstaat bij de projectetalage en publicatie Verduurzamen corporatiewoningen, met praktijkvoorbeelden van circulaire en klimaatadaptieve renovatieprojecten. Ook staat het Handboek Circulair Renoveren voor woningcorporaties centraal dat C-creators  begin februari uitbrengt.

Je gaat met elkaar in gesprek over hoe je als corporatie circulaire renovatieprojecten ontwikkelt. Waarom is het belangrijk om de woningvoorraad aan te passen voor toekomstige veranderingen? Welke hulpmiddelen zijn daarvoor beschikbaar en wat komt daarbij kijken? Een corporatie deelt hierbij ervaringen uit de eigen praktijk.

Het afwisselende programma bestaat uit presentaties over circulair en klimaatadaptief renoveren en de theorie hierover. De theorie wordt toegelicht en in beeld gebracht aan de hand van een praktijkvoorbeeld: hoe en wat hebben ze gedaan? En hoe had het nog beter gekund? Je krijgt tips en trucs en er is ook ruimte voor vragen en reflectie.

De inleidingen worden verzorgd door de volgende sprekers:

  • Merel Stolker van C-creators spreekt over het handboek Circulair renoveren voor woningcorporaties.
  • Jeroen Kluck van Hoge School van Amsterdam en Tauw spreekt over het toepassen van klimaatadaptieve maatregelen bij renoveren.
  • Hester ten Zijthoff van Ymere spreekt over het praktijkvoorbeeld BAVO-dorp in Haarlem.
  • Guus Mulder van TNO spreekt over de praktijk van circulair renoveren in andere projecten van de projectetalage.
Meer informatie

Wil je meer informatie, gaan dan naar de website van Platform 31. Je kunt je daar ook aanmelden voor de online masterclass. Deelname is gratis.