Next Level 2021: Europese conferentie klimaatbestendige steden

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Next Level 2021 is een hybride conferentie. Je kunt fysiek deelnemen in het Energiehuis in Dordrecht, Noordendijk 148. Ook kun je online deelnemen.
Doelgroep

De conferentie is bedoeld voor een breed publiek van bewoners en professionals.

Omschrijving

Op 20 oktober 2021 vindt de conferentie Next Level 2021 plaats. Dordrecht is dan gaststad voor zo'n 150 Europese professionals op het gebied van klimaatbestendige steden. Next Level 2021 is een eendaagse hybride conferentie over Nature-Based Solutions voor leefbare en klimaatbestendige steden.

Next Level 2021 is de eindconferentie van BEGIN. Dit staat voor Blue Green Infrastructures through Social Innovation en is een samenwerking tussen 10 Europese steden en 6 kennisinstellingen. Samen hebben zij de afgelopen jaren gewerkt aan oplossingen om beter om te gaan met extreme weersomstandigheden in hun stedelijke gebieden. Dankzij financiële steun van de Europese Unie vanuit het Interreg North Sea Region Programme ontwikkelen de deelnemende steden oplossingen voor klimaatadaptatie die gebaseerd zijn op de natuur. Deze Nature-Based Solutions (NBS) vormen de kern van het project. Uitgangspunt bij deze oplossingen is steeds dat relevante lokale partijen in een stad of wijk worden betrokken.

Tijdens de conferentie op 20 oktober presenteren de deelnemende steden succesvolle lokale projecten. Deskundigen, onderzoekers en mensen uit de praktijk komen bij elkaar om van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Zij wisselen ervaringen uit en delen voorbeelden voor innovatieve oplossingen om steden aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hierbij staat centraal hoe ze dit kunnen doen met oog voor de bewoners, biodiversiteit, gezondheid en leefomgeving.

Daarnaast biedt het programma interessante sprekers en vier interactieve workshops. De sprekers zijn onder andere: Dr. Ir. Robert Snep van Wageningen Universiteit, Senator Dr. Anjes Tjarks, van de stad Hamburg,  Mckenna Davis, van het Ecologisch Instituut; Paul Sayers, directeur van Sayers en Partners, en Jens Thoms Ivarsson van de stad Göteborg.

Meer informatie

Wil je deelnemen aan Next Level 2021? Ga dan naar de website en vul het registratieformulier in. Je kunt aangeven of je er fysiek bij wilt zijn of dat je de conferentie online wilt bijwonen. Ook vind je hier meer informatie over het programma. De voertaal tijdens de conferentie is Engels.