Bijeenkomst Green Cities Europe – Singelpark Leiden

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.30 tot uur
Locatie
PLNT, Langegracht 70, Leiden
Doelgroep

Beleidsmedewerkers van gemeenten en provincies

Omschrijving

Dit najaar organiseert Green Cities Europe vier bijeenkomsten voor beleidsmedewerkers van gemeenten en provincies. Deelnemers gaan bij elkaar op bezoek voor inspiratie over groene, gezonde en leefbare steden. Tijdens deze eerste kennisbijeenkomst op 28 september staat het Singelpark Leiden centraal. Samen kijk je terug naar de afgelopen jaren en naar de voortgang van het Singelpark.

De gemeente Leiden reserveerde in 2013 meer dan 14 miljoen euro om het Singelpark aan te leggen. Met een lengte van ruim 6 kilometer moet het park het ‘langste park van Nederland’ worden. Het Singelpark bestaat uit diverse oude en nieuwe parken. De groene route loopt daarnaast door andere gebieden heen, zoals de campus van de Universiteit Leiden en de Hortus Botanicus.

Het ontwerp werd door de gemeente samen gemaakt met de Vrienden van het Singelpark en bewoners. Het beeldkwaliteitsplan diende hierbij als leidraad. LOLA Landschape Architects en Studio Karst stelde dit beeldkwaliteitsplan op samen met de gemeente en Stichting Vrienden van het Singelpark. In 2014 zetten zij in het beeldkwaliteitsplan hun visie uiteen op het vergroenen, versterken en verbinden van de Leidense waterstructuur.

Programma

Het programma bestaat uit lezingen en daarna een excursie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het beeldkwaliteitsplan wordt gevormd door de ‘tien geboden’
  • Het ontwerp.
  • De samenwerking tussen gemeente en inwoners
  • Het proces.
  • Mee- en tegenvallers.

Er komen onder andere de volgende sprekers:

  • Patricia Scholten, ontwerper openbare ruimte van de gemeente Leiden
  • Frank Kalshoven, landschapsarchitect van de gemeente Leiden
  • Peter Veenstra, van LOLA landscape architects
  • Michelle de Roo, namens Vrienden van het Singelpark

Tijdens de excursie langs een deel van het Singelpark geven de sprekers een toelichting op de onderwerpen van het programma.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Green Cities Europe. Wil je je aanmelden? Dat kan via dit aanmeldformulier. Vanwege de beperkte ruimte kunnen zich maximaal 35 deelnemers aanmelden.

De bijeenkomst is gratis dankzij steun van de Europese Unie. Let wel op: je kunt je na aanmelding niet zomaar afmelden. Als je dat te laat doet, dan kan de organisatie je 99,- euro in rekening brengen. Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@degroenestad.nl.