Save the date: Symposium klimaatadaptatie en early warning

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Als de covid-maatregelen het toestaan vindt het symposium plaats in het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem.
Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor iedereen die binnen de veiligheidsregio werkt op het gebied van informatievoorziening, klimaatverandering en nieuwe risico’s. Maar natuurlijk zijn directeuren, hoofden veiligheidsbureau, operationeel leiders en andere partners zoals Rijkswaterstaat en de waterschappen ook van harte welkom.

Omschrijving

In Nederland kunnen we niet meer om klimaatverandering heen. We krijgen de komende jaren steeds vaker te maken met zware buien, hevige stormen en langdurige droogte. Dit extreme weer heeft invloed op de veiligheid en crisisbeheersing in Nederland.

Daarom organiseren het IFV en het KNMI op donderdag 4 november het symposium ‘klimaatadaptatie en early warning’. Hoe kunnen de veiligheidsregio’s, IFV en KNMI het beste samenwerken op het gebied van extreem weer en klimaatverandering? Wat voor vragen leven er onder veiligheidsregio’s op dit gebied? Daarover kun je in gesprek tijdens het symposium.

Programma

De belangrijkste thema’s van het symposium zijn early warning en klimaatadaptatie. Daarnaast zullen de volgende vragen aan bod komen:

  • Wat kan het KNMI veiligheidsregio’s bieden op het gebied van weersverwachting, duiding van prognoses en sturingsinformatie?
  • Wat kunnen veiligheidsregio’s met deze verwachtingen? Wat zijn barrières en mogelijkheden?
  • Wat vraagt dit van de veiligheidsregio’s? Hoe kunnen veiligheidsregio’s zorgen voor handelingsperspectieven?

De komende weken wordt het programma verder uitgewerkt. Zet in elk geval 4 november alvast in je agenda!

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het IFV via 06-43234600 of stuur een email naar kennisevents@ifv.nl.