Themamiddag ‘De bodem onder besluitvorming in het waterbeheer’

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.00 tot uur
Locatie
Wageningen Universiteit, Campusgebouw Gaia
Omschrijving

STOWA en Wageningen Environmental Research houden op dinsdag 5 oktober een themamiddag over de rol en de waarde van bodemdata voor besluitvorming in het waterbeheer.

De bodem kan van grote invloed zijn op de manier waarop watersystemen functioneren, en deels bepalen hoe effectief maatregelen zijn tegen bijvoorbeeld droogte en wateroverlast. Maar welke informatie over de ondergrond hebben waterbeheerders nu? Is dat voldoende en hoe werkt deze informatie door in de besluiten die ze nemen. Deze middag kijk je naar de toegevoegde waarde van bodemkennis voor het stedelijk gebied en voor besluitvorming in het waterbeheer.

Waterbeheerders lichten tijdens deze themamiddag toe waar zij behoefte aan hebben. Wat betekent bodemkundige informatie voor hun vragen? En zorgt dat voor andere besluiten? Zowel beleidsmedewerkers als kennisontwikkelaars komen aan het woord.

Op dinsdagmiddag 5 oktober word je meegenomen langs een aantal van deze vragen en kun je op bezoek in het World Soil Museum van het ISRIC.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de themamiddag? Dat kan op deze website. Let op: er is een kleine kans dat deze themamiddag toch online plaatsvindt als webinar. In dat geval is een virtuele tour door het World Soil Museum zeker een optie!