KAN Vragenuurtje: Groenbeheer en onderhoud

Datum
Plaats in agenda
Tijd
16.00 tot uur
Locatie
Online
Doelgroep

Dit webinar is bedoeld voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties en gemeenteambtenaren.

Omschrijving

Klimaatadaptieve en natuurinclusieve (KAN) bouwprojecten vragen van ontwikkelaars en bouwers meer inzicht in ecologisch verantwoorde groene oplossingen in de openbare ruimte. Wat betekenen je keuzes voor het latere beheer en onderhoud? Waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat de gewenste functies van groen (wateropvang, hittereductie, bijdrage aan gezondheid en welzijn, biodiversiteit) daadwerkelijk worden bereikt? En hoe beperk je de beheer- en onderhoudskosten?

Voor de precieze uitwerking schakel je waarschijnlijk experts in, zoals ecologen, landschapsarchitecten of hoveniers, maar tijdens dit digitale vragenuurtje willen we je op hoofdlijnen kennis laten maken met het beheer van groen én water in en rond nieuwbouwprojecten.

Robbert Snep en Joop Spijker van Wageningen University & Research presenteren het eerste half uur de belangrijkste principes. Robbert Snep is senior onderzoeker groene steden. Joop Spijker is senior onderzoeker beheer stedelijk groen.

Heb je tijdens het webinar concrete vragen over groenbeheer in nieuwbouwprojecten? Dan kun je die vooraf stellen. Je vragen worden tijdens de tweede helft van het vragenuurtje beantwoord.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor het KAN Vragenuurtje? Dat kan door dit aanmeldformulier in te vullen op de website van KAN Bouwen. Aan dit webinar kun je gratis deelnemen.