Webinar Bodembewuste klimaatadaptatie en de Basisregistratie Ondergrond (BRO)

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Online
Doelgroep

Dit webinar is voor iedereen die aan klimaatadaptatie werkt of daar een bijdrage aan kan leveren vanuit de overheid, een adviesbureau of een leverancier. Ook iedereen die geïnteresseerd is in de BRO en klimaatadaptatie is van harte welkom.

Omschrijving

Waarom is het zo belangrijk om een beeld te hebben van de bodemopbouw als je bezig bent met klimaatadaptatie? En wat voor informatie heb je daarvoor nodig? Eva Boon en Romee Prijden van Stichting Climate Adaptation Services (CAS) laten zien hoe belangrijk de ondergrond is bij vraagstukken rond het klimaat.

Inzicht in de ondergrond helpt om klimaatkwetsbaarheden beter te begrijpen en om te kiezen voor geschikte maatregelen op de juiste plek. CAS demonstreert ook de handreiking die is gemaakt voor het gebruik van bodeminformatie bij klimaatadaptatie. Deze handreiking laat je zien hoe bodemgegevens uit de Basisregistratie Ondergrond gebruikt kunnen worden en hoe je daar zelf mee aan de slag kan. En ontdek waar bodeminformatie al een plek heeft gekregen in klimaatadaptatie.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor dit webinar? Dat kan via dit aanmeldformulier.