Webinar Circulaire en klimaatbestendige renovatie

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Het opvangen van water draagt bij aan een meer gezonde, groene en leefbare woonomgeving. Aan de hand van voorbeelden van de Amsterdamse corporaties kun je zien hoe woningen in een gebied met wateroverlast door extreme buien, meerwaarde krijgen door het water te benutten. Tijdens dit webinar van Groene huisvesters en Samen Klimaatbestendig deelt woningbouwcorporatie De Alliantie haar ervaringen met een renovatie aan het Staalmanplein.

Tom Bergevoet van temp architecture presenteert daarnaast het boek Stad x Klimaat – Het gebouw als watermachine. Het boek gaat in op oplossingen om bestaande corporatiewoningen een nieuwe levenscyclus te geven met als doel in te spelen op het veranderende klimaat. Dit kan met eenvoudige ingrepen, zoals het toevoegen van regentuinen en zonwering. Een blauwgroen dak en het upgraden van de installaties dragen hier ook aan bij.

Meer informatie

Meer informatie over het programma vind je op de website van Aedes. Wil je je aanmelden? Dat kan ook via deze pagina. Om je aan te melden heb je wel een account nodig bij Aedes. Deelname is gratis.