Webinar Risicobeoordeling Klimaatverandering: wat kan ISO 14091 voor jou betekenen?

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Het klimaat verandert. Nederland is al volop bezig om de risico’s in kaart te brengen. Maar ook in de rest van de wereld gebeurt veel. Zo heeft ISO een norm ontworpen die richtlijnen geeft om risico’s te beoordelen: de ISO 14091. De ISO 14091 geeft een basis voor de planning, implementatie, controle en evaluatie van een risicoanalyse voor klimaatverandering voor elk soort organisatie.

Op 30 september organiseert NEN van 10:00 tot 12:00 uur een webinar om inzicht te geven in het gebruik van deze norm. Hierbij krijg je een beeld van de toepassing en de voor- en nadelen ervan. Onderdeel van dit webinar is ook een Q&A-sessie.

Bedrijven willen of moeten klimaatrisico's in kaart brengen en daarover rapporteren. Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze aan zo’n klimaatrisico-analyse moeten beginnen. Vaak wordt bij het aanpakken van dit onderwerp nog veel zelf bedacht en uitgevonden.

Voorbeeld: een bedrijf wil investeren in een nieuw distributiecentrum en heeft een locatie op het oog. Is het wel verstandig om hier te gaan bouwen? Zullen klimaatveranderingen op de lange termijn niet zorgen voor problemen met de investering? Is er een betere locatie? De ISO 14091 biedt een routekaart om dit abstracte idee van klimaatverandering door te vertalen naar mogelijke concrete risico's.

Het webinar zal ingaan op de toegankelijke ISO 14091 die een procesmatige invulling geeft aan de stappen die je moet zetten in de risicoanalyse. De sprekers zijn Gerhard Mulder (Climate Risk Services), Michel Moens (Arcadis) en Thomas Bles (Deltares).

Aanmelden

Om je aan te melden voor dit webinar moet je je registeren. Dat kan via deze website. Deelname is gratis. Ben je wel geïnteresseerd in het webinar, maar kun je er niet bij zijn? Meld je dan toch aan en maak gebruik van de mogelijkheid om achteraf de bijbehorende documenten te ontvangen.