Week van de Hitte

Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
Online
Omschrijving

Hittestress aanpakken, dat doe je samen! De provincie Gelderland organiseert samen met verschillende partners de Week van de Hitte. Van 14 tot en met 17 juni kun je inspirerende, interactieve sessies volgen. Doe je mee?

Iedereen krijgt te maken met de gevolgen van temperatuurstijging. Tijdens een hittegolf blijft het lang warm in huis, ervaren kwetsbare ouderen hittestress en krijgt de natuur een klap. Met zijn allen kunnen we die gevolgen tegengaan. Overal zijn aanpassingen nodig: in de woningbouw, openbare ruimte, gezondheidszorg, energietransitie, natuur en nog veel meer.

Een gezamenlijke aanpak is daarom cruciaal, maar hoe doe je dat? De Week van de Hitte is een belangrijk begin. Iedereen is uitgenodigd: GGD’s, woningbouwcorporaties, kennisinstellingen, gemeenten, burgerinitiatieven en andere partijen. Wat zijn goede voorbeelden? Welke kennis is er en welke kennis ontbreekt er nog?

Tijdens de Week van de Hitte kun je sessies volgen over klimaatbestendige infrastructuur, hittestress bij huurders, groene schoolpleinen en nog veel meer.

Meer informatie

Meer informatie over het programma vind je op de website van de Week van de Hitte. Hier kun je je ook aanmelden voor één of meerdere sessies. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar provincieloket@gelderland.nl.