Werken aan klimaatadaptatie - hoe doe je dat?

Datum
Plaats in agenda
Tijd
11:30 tot
Locatie
Online
Omschrijving

Een klimaatbestendige inrichting in 2050, dat is een pittige opgave voor lokale en regionale overheden. Waar begin je? Met wie kun je samenwerken? Waar kun je terecht met je vragen? De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) presenteren op 17 mei de resultaten van het ‘VNG-ondersteuningsprogramma klimaatadaptatie’. In twee sessies krijg je praktische tips en hoor je verrassende inzichten. Meld je aan!

Wegwijs in de wereld van klimaatadaptatie

In 2019 en 2020 heeft de VNG 30 gemeenten ondersteund bij het werken aan klimaatadaptatie. Dit ‘VNG-aanjaagprogramma’ kwam voort uit het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie. 12 adviseurs hebben de gemeenten op allerlei manieren op weg geholpen, de ondersteuning was ‘op maat’ en doelgericht. De ervaringen hebben geleid tot inzichten en aanbevelingen. Wil je weten welke? Volg dan de bijeenkomst! De sprekers wijzen je de weg in de wereld van klimaatadaptatie.

Twee programma-onderdelen

De bijeenkomst is op 17 mei, van 11.30 tot 14.00 uur. In twee sessies hoor je de ervaringen van de betrokkenen, adviseurs en vertellen bestuurders over hun ervaringen met werken aan klimaatadaptatie. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat neemt deel aan het gesprek met onder andere Albert Vermuë (VNG).

Aanmelden

Wil jij ook horen hoe je op een pragmatische manier kunt werken aan klimaatadaptatie? Ben je benieuwd naar de ervaringen die zijn opgedaan tijdens het VNG-aanjaagprogramma? Meld je aan voor de online bijeenkomst.

In de week voor de bijeenkomst ontvang je meer informatie over het programma en een link naar de digitale omgeving waarin de bijeenkomst plaatsvindt.