Bijeenkomst VVM: Hoe gaan we om met de sterke toename van hitte en koeltebehoefte in de zomer?

Datum
Plaats in agenda
Tijd
14.30 tot uur
Locatie
VVM Bureau (UCo gebouw), 2de Daalsedijk 6A in Utrecht
Omschrijving

Het klimaat verandert snel door een sterke toename van broeikasgassen, met hetere zomers en zachtere winters. Het IPCC laat zien hoe urgent veel meer en snellere wereldwijde actie voor mitigatie en adaptatie zijn. Hitte kan leiden tot gezondheidsproblemen, extra sterfte onder kwetsbare groepen, verminderde arbeidsproductiviteit en schade aan infrastructuur.

De vraag naar energie die nodig is om gebouwen te koelen en om gebouwen te verwarmen maakt deel uit van dezelfde opgave. Er is een integrale benadering nodig, vanuit de invalshoeken gebied, gebouw en gebruiker. In deze bijeenkomst staat centraal hoe je dit onderwerp beter kunt opnemen in regionale energie- en warmtestrategieën, de regelgeving voor duurzame warmte en koude, maatregelen op gebieds- en gebouwniveau, de balans tussen groene maatregelen (bomen, daken, tuinen) en technische maatregelen (isolatie, airconditioners, warmtepompen, warmte-koude-opslag), en hoe je de aanpak kunt opschalen en versnellen.

Tijdens het programma krijg je lezingen van Madeleen Helmer van Klimaatverbond Nederland, Pieter Nuiten van Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen, Astrid de Wit van de provincie Zuid-Holland en Sander van der Wal van nFlux. Na de lezingen is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma van de bijeenkomst? Ga dan naar de website van VVM. Via deze website kun je je ook aanmelden. Als je je vòòr 16 mei aanmeldt, dan geldt er een vroegboektarief van €32,50 voor normale deelnemers en €15,- voor VVM-leden. Daarna betalen normale deelnemers €47,50 en VVM-leden €25,- . Studenten betalen € 9,-. Voor VVM-leden die studeren of pas afgestudeerd zijn, is de bijeenkomst gratis.