KAN-café Groene Hoogbouw

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Het wereldberoemde Bosco Verticale zijn twee hoge appartemententorens met 800 bomen en 16.000 planten in Milaan. Het Bosco Verticale is een inspiratiebron geweest voor talloze verticale bossen in de wereld. Ook in Nederland verschijnen ze, zoals The Valley, op de Amsterdamse Zuidas, Wonderwoods in Utrecht en de Trudo Toren in Eindhoven. Maar Nederland heeft een heel ander klimaat dan Noord-Italië. Kan groen op grote hoogte hier wel groeien? En hoe zit het met de onderhoudskosten?

Steven Delva is landschapsarchitect en oprichter van DELVA Landscape. Hij weet alles van de mogelijkheden en onmogelijkheden van groene hoogbouw in Nederland. Aan de hand van inspirerende projecten laat hij zien wat wél kan, maar vooral ook wat niet kan. Zo heeft een groen park op de vijfde verdieping vaak een veel positiever effect op klimaat en biodiversiteit dan een boom op elke verdieping. Laat je tijdens dit KAN-café inspireren door een realistische kijk op groene hoogbouw.

Gespreksleider is Coen van Rooyen, algemeen directeur WoningbouwersNL.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het KAN-café Groene Hoogbouw? Ga dan naar de website van KAN. Wil je je aanmelden? Dat kan via het aanmeldformulier.