Deltacongres 2022

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.30 tot uur
Locatie
Fysiek in de Philharmonie in Haarlem en online
Doelgroep

De hele deltacommunity van overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en bedrijven, en iedereen die geïnteresseerd is. In het bijzonder welkom zijn studenten en jonge professionals, om te leren, te netwerken en hun kennis te delen.

Omschrijving

Het dertiende Nationaal Deltacongres vindt dit jaar plaats op donderdag 10 november 2022, in de sfeervolle Philharmonie in het centrum van Haarlem. Het wordt een inspirerende dag met interessante sprekers, inhoudelijke sessies en voldoende gelegenheid voor informele gesprekken.

Deltareporter Grietje Evenwel presenteert het online programma. Je kunt thuis deelnemen aan verschillende korte sessies, verzorgd door enthousiaste professionals uit de Deltacommunity. In de Grote Zaal begeleidt Brecht van Hulten het plenaire programma. Daarin vertellen burgers over hun ervaringen met het water, de minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft een speech en je kunt luisteren naar een panelgesprek over de verbinding tussen de wateropgaven en de andere grote opgaven in het ruimtelijke domein. Hoogleraar Lotte Jensen neemt je daarnaast mee in haar verhaal ‘Wij en het water’ om te vertellen wat we kunnen leren van de rampen van het verleden. Ook gaat dit jaar weer de nieuwe Deltafilm in première tijdens het congres. Deze keer met een hoofdrol voor vertegenwoordigers van de nieuwe generatie. En natuurlijk reikt de deltacommissaris het Zonnetje uit: de prijs voor een aansprekend project dat een lichtend voorbeeld kan zijn voor anderen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Die kun je vinden op de website van het Nationaal Deltaprogramma. Om deel te nemen aan het Deltacongres moet je je vooraf aanmelden. Dat kan tot en met dinsdag 11 oktober via de registratiepagina van het Nationaal Deltacongres 2022. Er is in Haarlem plek voor 1100 deelnemers. Als je bij de eerste 900 aanmeldingen zit, ben je zeker van een plaats. Voor de overige 200 plaatsen kun je je voorkeur doorgeven tot en met 11 oktober. Deze plaatsen worden later toegekend. Je krijgt daarover een persoonlijk bericht.