KAN-excursie naar Little C in Rotterdam

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.30 tot uur
Locatie
Little C, Rotterdam
Omschrijving

Met veel plezier organiseert KAN in mei de eerste KAN excursie van 2022. Hoe kun je hoogstedelijk bouwen combineren met natuurinclusief bouwen? OP dinsdagmiddag 10 mei kun je volop inspiratie opdoen!

Little C bestaat uit vijftien woon- en kantoorgebouwen direct aan het water van de Coolhaven. De ontwerpers lieten zich inspireren door fabrieken en pakhuizen op Manhattan, die de afgelopen decennia zijn verbouwd tot loftappartementen. Architectuurcriticus Bernard Hulsman schreef in NRC Handelsblad dat Little C nu lijkt op een oude, gegentrificeerde havenwijk.

Er is in Little C veel aandacht besteed aan een leefbaar en aantrekkelijk maaiveld. Op de drie groene pleinen staan bomen, die op de parkeerlaag zijn geplant. De pleinen zijn voorzien van een waterretentiesysteem, dat voor waterberging en bewatering van het gebied zorgt. Ook aan de daken kun je zien dat Little C een groen karakter heeft: elk cluster van gebouwen in het binnengebied heeft een daktuin voor bewoners.

Programma

Het excursieprogramma ziet er zo uit:

13.30 uur: Ontvangst bij Little C.
14.00 uur: Inleidende presentatie door landschapsarchitect Cor Geluk van CULD en Job van Zomeren van ERA Contour.
15.00 uur: Rondleiding door Cor Geluk en Job van Zomeren.
16.00 uur: Afsluiting van de middag met een hapje en een drankje.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van KAN. Wil je je aanmelden? Dat kan via het aanmeldformulier. Er is in totaal plek voor 25 deelnemers. Bij ondertekening krijgen KAN-deelnemers voorrang.