Juridisch Café VVM

Datum
Plaats in agenda
Tijd
16.30 tot uur
Locatie
Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht
Omschrijving

Klimaatverandering vergroot de kans op extreem weer. Daarom nemen gemeenten maatregelen om verdroging, wateroverlast en hittestress tegen te gaan. Welke juridische mogelijkheden hebben gemeenten om hun inwoners te stimuleren zelf maatregelen te nemen? Daarover organiseert de VVM-sectie Milieurecht en praktijk op donderdag 10 november 2022 een juridisch café.

Advocaat Jan van Vulpen zal vertellen hoe gemeenten beleid en concrete regels kunnen gebruiken om klimaatadaptatie te stimuleren. Instrumenten hiervoor zijn de omgevingsvisie, het omgevingsplan of een verordening voor afvoer van regenwater. Programmamanager Erwin Rebergen van de gemeente Utrecht vertelt daarnaast hoe de stad haar doelstelling om klimaatadaptatie te stimuleren heeft uitgewerkt en hoe dit proces in de praktijk verloopt. Zoals altijd is er ook bij dit juridisch café weer ruim de gelegenheid om je ervaringen te delen en om met elkaar in discussie te gaan. Dus meld je snel aan!

Kosten

Voor 1 november zijn de kosten €65,- voor gewone deelnemers en €42,50 voor VVM-leden. Na 1 november zijn de kosten €85,- voor gewone deelnemers en €49,50 voor VVM-leden. Voltijdstudenten die geen lid van de VVM zijn betalen €9,50 voor een kaartje. Voor voltijdstudenten die lid zijn van de VVM en recent afgestudeerde leden is de bijeenkomst gratis.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van de VVM, het netwerk voor milieuprofessionals. Via deze site kun je je ook aanmelden.