Kennissessie Klimaatkwartier

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13.30 tot uur
Locatie
The Green Village in Delft, Van den Broekweg 4
Omschrijving

Isolatie van woningen is hard nodig om minder gas te stoken en energie te besparen. Daarom heeft het Rijk een impuls gegeven om de isolatieopgave te versnellen: tot en met 2030 worden er 2,5 miljoen woningen geïsoleerd. Maar wat is de impact hiervan op het comfort in de binnenruimte? Vooral door steeds vaker terugkerende periodes van aanhoudende hitte lijkt oververhitting onvermijdelijk. Hoe kunnen we onze gebouwen energiezuinig én klimaatadaptief ontwerpen? Hoe kunnen we de bestaande kennis inzetten? En welke kennis ontbreekt er nog?

Vanuit de proeftuin KlimaatKwartier organiseren The Green Village, VPdelta+ en het ministerie van BZK op maandagmiddag 12 september een kennissessie over het spanningsveld tussen de energietransitie en oververhitting in gebouwen. Deelnemers kunnen die middag vanuit verschillende perspectieven kijken naar deze problematiek en daarna in een verdiepende workshop de oplossingsrichtingen gaan verkennen. Na afloop is er een netwerkborrel.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Die vind je in de nieuwsbrief van KlimaatKwartier. Via deze nieuwsbrief kun je je ook aanmelden.