KlimaatKwartier: Bouwblokken voor de klimaatadaptieve stad

Datum
Plaats in agenda
Tijd
10.00 tot uur
Locatie
The Green Village, Delft
Doelgroep

De bijeenkomst is interessant voor:

  • Ondernemers met klimaatadaptieve innovaties of concepten in en rondom gebouwen.
  • Beleidsmedewerkers van lokale overheden met klimaatadaptatie in hun portfolio.
  • Wetenschappers van wie het onderzoek raakt aan de gebouwde omgeving.
  • Medewerkers van andere organisaties, zoals projectontwikkelaars, gebiedsbeheerders en architectenbureaus.
Omschrijving

Hoe houden we onze woningen, kantoren en andere gebouwen comfortabel en veilig in dit veranderende klimaat? Welke innovaties zijn nodig voor bestaande bouw? En hoe kunnen we onze nieuwbouw klimaatadaptief ontwerpen?

In de proeftuin KlimaatKwartier gaan kennisinstellingen, bedrijven en overheden met deze vragen aan de slag. De proeftuin biedt ruimte om samen te experimenteren, en voorbeelden en kennis uit te wisselen over het klimaatadaptief maken van Nederlandse gebouwen. Wat kun je doen in het ontwerp en welke aanpassingen zijn mogelijk in de constructie van gebouwen? Wat kun je binnen aanpassen en wat is er mogelijk aan de buitenkant en rond gebouwen? Door in dialoog te gaan en te experimenteren met nieuwe toepassingen, ontwikkelen we bouwstenen voor een klimaatadaptieve buurt.

Op woensdag 11 mei is de officiële opening van de proeftuin KlimaatKwartier. Ben je nieuwsgierig? Kom dan op 11 mei naar dit grote openingsevenement! Wees welkom op The Green Village, het fieldlab op de TU Delft campus.

De proeftuin KlimaatKwartier wordt uitgevoerd door The Green Village, VPdelta+ en RVO, en is mogelijk gemaakt door het partnerschap van het ministerie van BZK en de TU Delft.

Aanmelden

Wil je meer informatie over het openingsevenement op 11 mei? Of wil je je aanmelden? Bekijk dan het programma op de website van The Green Village.