RIONEDdag 2022

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Jaarbeurs, Utrecht
Doelgroep

Professionals in stedelijk waterbeheer

Omschrijving

De RIONEDdag is hét jaarlijkse congres voor professionals in het stedelijk waterbeheer. Op donderdag 27 januari 2022 staan actuele opgaven centraal zoals klimaatverandering, circulariteit en de energietransitie. Naast het plenaire hoofdprogramma en de verkiezing van de RIONEDinnovatieprijs 2022 is er een uitgebreid keuzeprogramma met 25 kennistafels, twee sessies en acht microcursussen. Tot slot neemt directeur Hugo Gastkemper na 22 jaar afscheid en kun je kennismaken met de nieuwe directeur Hilde Niezen.

Programma

Tijdens het plenaire programma gaat Geert Lenderink van het KNMI gaat in op de nieuwste inzichten over klimaat en neerslag. Wat weten we nu meer dan een aantal jaren geleden en hoe moet je alle berichten in de media plaatsen? En hoe kan je als stedelijk waterbeheerder met de onvermijdelijke onzekerheden omgaan? Na het plenaire programma begint het keuzeprogramma. De middag start weer gezamenlijk met de vraag: Wat betekent de energietransitie voor de manier waarop je de onder- en bovengrond ordent? David Peters van Stedin spreekt over verschillende energiescenario’s, waaronder de aanleg van warmtenetten en de drukte die hierdoor toeneemt in de ondergrond. Hierna volgen de pitches van de drie genomineerden voor de verkiezing van de  RIONEDinnovatieprijs 2022. Het publiek kiest de winnaar.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van RIONED. Wil je deelnemen aan het congres? Dat kun je je aanmelden via deze pagina op de website van RIONED. Je kunt ervoor kiezen deel te nemen aan het hele dagprogramma of alleen aan het gratis middagprogramma met het afscheid van Hugo Gastkemper.