Themabijeenkomst Klimaatadaptieve landschappen en steden

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12.30 tot uur
Locatie
Rijtuigenmuseum Valkenswaard
Omschrijving

De Erfgoed Deal organiseert dit najaar drie themabijeenkomsten over de meerwaarde van erfgoed en de kansen van erfgoed bij opgaven rondom klimaatadaptatie, duurzaamheid, de energietransitie en stedelijke groei. Tijdens deze bijeenkomsten kun je kennis opdoen en kennis delen. Wat is het resultaat van drie jaar Erfgoed Deal en welke projecten komen hieruit voort? Ook zijn het mooie gelegenheden om met vakgenoten te spreken over deze onderwerpen. Niet iedereen hoeft namelijk zelf het wiel uit te vinden!

Op dinsdag 22 november organiseert de Erfgoed Deal in het Rijtuigenmuseum in Valkenswaard de tweede themabijeenkomst. Het thema is Klimaatadaptieve landschappen en steden. Het Rijtuigenmuseum ligt niet ver van de Venbergse watermolen, waar een deel van het Erfgoed Deal-project Watermolenlandschappen plaatsvindt. Tijdens de interactieve middag staat de vraag centraal hoe erfgoed kan helpen om onze leefomgeving klimaatrobuust te maken. Hoe kan kennis van historische watersystemen ons helpen om ons land en onze steden voor te bereiden op meer regen en langere perioden van droogte?

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van de Erfgoed Deal. Via deze site kun je je ook aanmelden. Voor deelnemers zal er vanaf Eindhoven Centraal om 12:00 uur een bus vertrekken naar de locatie in Valkenswaard. Uiteraard kun je ook met eigen vervoer komen. Deelname is gratis. Meld je wel snel aan, want het aantal plekken is beperkt, ook in de bus.