Klimaatadaptatie: oplossingen uit andere windstreken

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Online
Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in klimaatadaptatie.

Omschrijving

Platform WOW organiseert dit jaar samen met KWR, STOWA, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) en de Water Alliance tussen 22 april en 18 november een Engelstalige webinarreeks over klimaatadaptatie. Deze webinarreeks gaat in op de vraag hoe andere delen van de wereld zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Hoe werkt Canada aan een klimaatbestendige infrastructuur? Hoe gebruikt Australië data om te voorspellen wanneer ze moeten ingrijpen? En hoe werken Europese steden aan circulaire watersystemen? Is de buitenlandse aanpak vergelijkbaar met die van ons en wat kunnen we van elkaar leren?

Het eerste webinar vindt plaats op 22 april 2022 en heet ‘Climate adaptation: an overview’. Een van de sprekers is Hans de Moel, verbonden als onderzoeker en universitair docent aan het Insituut voor Milieuvraagstukken (IVM) van de Vrije Universiteit in Amsterdam. De andere spreker is Joep Verhagen, programmaleider Water & Urban bij het Global Center on Adaptation (GCA). Samen nemen zij je mee op een digitale wereldreis over klimaateffecten en klimaatadaptieve oplossingen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het webinar en de webinarreeks? Ga dan naar de website van Platform WOW. Wil je je aanmelden voor het webinar? Dat kan via het aanmeldformulier. Deelname is gratis.